Skakalke pripravljene na Ljubno

Skakalke pripravljene na Ljubno

10.02.2016

Ženska reprezentanca v smučarskih skokih je v Kristalni palači v BTC-ju spregovorila o pričakovanjih pred tekmama svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji. Dekleta imajo za seboj odlično sezono z vrsto izjemnih rezultatov, tako da bodo na domači preizkušnji zagotovo deležna velike podpore, ne nazadnje tudi s strani organizatorja, ki v teh dneh in ob teh vremenskih pogojih zavzeto dela za to, da bo dogodek znova nepozaben.

Jože Mermal, predsednik uprave BTC
Dekleta, to je vaša Planica, tudi Ljubenci z županom na čelu so se res potrudili, da boste še bolj zaželene na novi skakalnici. Še enkrat čestitke za vse uspehe v tej sezoni, tudi strokovnemu vodstvu. V teh pogojih oziroma tej neverjetni klimi, so na Ljubnem pokazali pogum, da izpeljejo to tekmo. Čestitati moram tudi ljubenskemu županu skupaj s svetniki, da so se odločili, da zgradijo to novo skakalnico in infrastrukturo brez pomoči države, kar je izredno redko. Zato bomo imeli veliko možnosti za skoke v naslednjih letih, to je izjemna zgodba. Pred dvema letoma smo skupaj s prostovoljci, občino in BTC-jem pridobili najvišje evropsko priznanje za družbeno odgovornost. Tudi letos smo izdali izjemno brošuro, FIS jo je pohvalila, da je najboljša v ženskih skokih, tako da tudi na področju marketinga delamo maksimalno. Ta napor, ki se zdajle dogaja na Ljubnem je nekaj izjemnega, to izredno cenimo. Srečni smo, da bodo dekleta z nami cel vikend in da bodo do konca spoznala skakalnico, tudi Janez Gorišek je rekel, da je to ena izmed najlepših skakalnic na svetu. Čutiš, da je lepotica in mislim, da bodo tudi naše orlice na njej uživale.

Ljubo Jasnič, predsednik Zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo
Ljudje na Ljubnem v temu momentu vlagajo izjemne napore, da bi bili tekmi svetovnega pokala ta konec tedna uspešni, zato hvala. Hvala tudi za odločitev, da pridemo še do enega novega objekta v Sloveniji. Hvala tudi celemu kolektivi BTC, ki delate izjemno korist smučarskim skokom. Vesel sem rezultatov deklet in fantov, lahko samo rečem, da vsi skačemo od veselja, cela Slovenija. Samo še 96 ali 97 je bila taka evforija. Moramo pa tudi obdržati trezno glavo, saj so skoki resna zadeva. Dekletom manjka samo še tista pika na i, srečno na Ljubnem.

Jožko Križan, direktor SZS
Razvoj ženskih skokov v Sloveniji in razvoj tekem svetovnega pokala na Ljubnem kaže na lepo sinergijo. Zdaj pred novimi tekmami smo na novi skakalnici. Ko sem prej govoril s predsednikom OK, sem ga vprašal, če že skačejo od veselja, pa je odvrnil, da od dela. Verjamem, da bodo ti napori, za katere se tudi v imenu SZS, prinesli rezultate, da bo ta pozitivna energija naredila res dobri tekmi Želim, da punce na krilih te pozitivne energije pozitivno skačejo in potem bomo imeli v nedeljo vsi razloge, da res skačemo od veselja.

Franjo Naraločnik, župan občine Ljubno
V tem trenutku na skakalnici dela preko 100 prostovoljcev, pa ne samo danes, že cel mesec intenzivno delamo. Upam, da bo vreme pokazalo še svojo lepšo plat, tako da bomo lahko zagotovili tekme v primerni obliki oziroma na najkvalitetnejšem možnem nivoju. Ponosni smo, da smo zgradili novo skakalnico, upam, da bomo tudi v prihodnje naredili skakalni center, ki bo v ponos nam Ljubencem, Zgornje-Savinski dolini in celi Sloveniji. Upamo, da se nam pri tem pridružijo tudi drugi finančni viri, tako, da bomo lahko uredili tudi letni center. Doživljamo izjemno pozitivo pri pripravi prireditve, izredno velika masa ljudi pomaga pri tej prireditvi. Potrudili se bomo, da se bosta pri nas počutili domače in lepo.

Rajko Pintar, predsednik organizacijskega odbora
Letos je deseto leto od prve tekme na najvišjem svetovnem nivoju, takrat smo organizirali celinski pokal. Mineva tudi deset let od zmage Monike Pogladič, ki je zmagala na tekmi celinskega pokala. Te začetne uspehe do nadgrajevale tudi današnje reprezentantke. Izredno pomembno je, da to tekmo izpeljemo, čeprav v tako nemogočih pogojih. V zadnjih dneh smo pripeljali 1000 kubikov snega iz višje ležečih krajev, predvsem pa iz smučišča v Lučah, kjer imamo velike prijatelje v SK Luče. Zakaj je tako pomembno, da to tekmo izpeljemo. Predstavniki SZS in tudi Sten Baloh so nam ves čas govorili, da moramo tudi s pomočjo drugih doseči, da je čim več tekem v Evropi. Ne bo nobenih velikih odstopanj od zadanega programa, prireditev mora biti na takšnem nivoju, kot če bi sijalo sonce in vse bomo naredili, da bo tako.

Tomi Trbovc, predstavnik za odnose z javnostmi SZS
Še nekdo si zasluži omembo ob tej desetletnici, čeprav ga ni več z nami. Beno Hvala, bi bil sigurno zelo vesel, da je ta skakalnica nova. Vem, da vas je včeraj zvečer obiskal, da ste se z njim malo pogovarjali in da vam je povedal, da bo vse tako kot mora biti.

Sten Baloh
Čakal sem Rajkota, da bo povedal, da tekma bo. Hvala Ljubenci, mi smo to čakali, čeprav je bilo to na Facebooku povedano že pred tremi dnevi. Tekem se zelo veselimo. Kar se tiče rezultatov počakajmo do nedelje, ne bom napovedoval. Sigurno se bodo dobro odrezale.

Primož Peterka
Niki bi zaželel dobrodošlico pri krstu v svetovnem pokalu. Nič se ni treba bati, treba je biti pogumen, ostala dekleta ti lahko dajo nasvete in ti bodo pomagale, tako kot mi vsi skupaj. Skakalnica je nova in si jo res želim videti, z velikim veseljem grem letos tja, upam, da jo bom lahko tudi kdaj preizkusil.

Maja Vtič
Malo pritiska se čuti. Je želja po dobrih rezultatih, a pravi športnik mora znati to odmisliti in se skoncentrirati na skoke. Samo to je pomembno in rezultati bodo prišli. Pomembni sta fizična in psihična priprava, eno gre z drugim. Fizično sem dobro pripravljena, to je treba samo vzdrževati do tekme. Glede psihične priprave pa bo mogoče treba narediti kakšno vajo več kot pred prejšnjimi tekmami.

Urša Bogataj
Zelo se veselim tekem in upam, da ne bo kakšnega pritiska, za enkrat ga ni. Želim si narediti samo normalne skoke, takšne, kot sem jih do zdaj na treningi.

Nika Križnar
Malo me je strah, a to se da odpraviti, upam, da že na prvi tekmi. Zadnji treningi so izgledali kar solidni in upam,, da bom to prenesla tudi na tekmo.

Špela Rogelj
Na rezultatih se čisto ne vidi, a skoki gredo navzgor. Pripravljam se na to, da bodo skoki na tekmi super, rezultate bomo pa videli po tekmi.

Katja Požun
Na zadnji tekmi sem skakala bolje, upam, da gredo stvari samo še navzgor. Imam pa nasvet za Niko. Primožu ne vedno vsega verjeti.

Eva Logar
Super je, ko prideš nazaj na tekme, za to vsi treniramo. Upam, da bom na Ljubnem prikazala tiste skoke, ki sem jih kazala že prej, tudi na domačih tekmah, tako da bomo lahko vsi zadovoljni.


Vir: http://www.sloski.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.