Špela Rogelj 3. v Sapporu

13.01.2015

Po enomesečnem premoru svetovnega pokala v ženskih skokih je v vremensko nepredvidljivem japonskem Sapporu Špela Rogelj ponovno stala na zmagovalnem odru, tokrat je osvojila 3. mesto (88,5; 96,5). Z odličo drugo serijo se je iz 7. mesta po prvi seriji prebila tik za zmagovalko domačinko Saro Takanashi (97,0; 98,0) ter drugouvrščeno Avstrijko Danielo Irascho-Stolz (89,5; 94,0). Odličen nastop Rogljeve so dopolnile še Maja Vtič s 7. (94,0; 84,5), Katja Požun z 14. (80,0; 91,5), Eva Logar z 21. (86,5; 81,0) ter Urša Bogataj z 26. mestom (84,5; 81,0).


Špela Rogelj (Foto: GEPA)

Organizatorji so petkove odpadle kvalifikacije prestavili na tekmovalni dan ter s tem še dodatno obremenili skakalke, kar pa na naše tekmovalke ni kaj posebej vplivalo, kakot tudi ne to, da so si morale zaradi neprispelih smuči, opremo izposoditi. Tudi začetek prve serije je krojilo vreme, ki se je pričela z enourno zamudo, veter je spreminjal smer, kar je za japonski skakalni center že kar značilno.

"Špela je dobro skočila, v drugi seriji me je poslušala in naredila odličen skok, druga tekma in ponovno "štenge" je več kot odlično, imeli smo težave s smučmi, saj smo si jih morali sposoditi, pa montirati okovje, skratka dekleta so tekmovala z vsemi "barvami" smučmi, glede na situacijo so odlično reagirale, tudi zato, ker so danes morale zaradi včerajšnjih odpadlih kvalifikacij opraviti 3. skoke, kar je veliko ter tudi zato, ker je vreme tukaj nepredvidljivo, veter vleče levo, desno. Špela ko posluša skače na " štenge" in danes je naredila optimum, nimam kaj za rečt, odlično, s Petijem sva zadovoljna. Dva para smuči naj bi prišla danes, upam, da bo temu res tako, ker skakati z tujo opremo ni lahko", je uspešno japonsko zgodbo kometiral glavni trener Sten Baloh.

"Nisem pričakovala stopničk, niti, da bi se lahko uvrstila med 6. najboljših, saj sem skakala z izposojenimi smučmi, ki so jih pripravili v zadnjem hipu, zahvalit se moram avstrijski ekipi, da so mi z izposojo omogočili tekmovanje. Ni lahko skakati s tujimi smučmi, a sem se prepičala, da so smučke ok. Prvi skok je bil slabši, drugi pa je bil odličen, tako, da sem zelo zadovoljna. Pred tekmo sem vedela, da je forma solidna, ne glede na to, da se s konkurenco nisem srečala dober mesec. Ves ta "odmor" sem imela primerjavo z ostalimi Slovenkami, ja to pomeni, da smo vse zelo dobro pripravljene in upam, da že jutri katera od naših pokaže še več kot danes", je lep uspeh komentirala Rogljeva.

Vir: sloski

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.