Novice

 
Razvrsti po:
 
 • Takanašijeva potrdila četrti globus, Ema Klinec na tretjem mestu

  15.02.2017

  Ema Klinec je na prvi tekmi smučark skakalk v južnokorejskem Pjongčangu osvojila odlično tretje mesto, potem ko je zaostala le za Japonkama Juki Ito in Saro Takanaši. Rezultat sezone za Uršo Bogataj, točke tudi Maji Vtič.
  Več o ...
   
 • Trojno nemško slavje na Ljubnem, Ema ponovila 5. mesto

  12.02.2017

  Drugo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem ob Savinji so najbolj zaznamovale Nemke, ki so prvič v zgodovini dosegle kar trojno zmago, naša najboljša pa je bila še enkrat Ema Klinec na odličnem 5. mestu.
  Več o ...
   
 • Spektakel na Ljubnem Lundbyjevi, Slovenke odlične, najboljša Klinčeva na 5. mestu

  11.02.2017

  Ljubno ob Savinji se znova podpisuje pod najboljše tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Sobotno preizkušnjo pred bučno množico pod skakalnico so z odličnim ekipnim uspehom začinile še slovenske smučarke skakalke.
  Več o ...
   
 • Vremenska napoved

  07.02.2017

  Dnevno posodobljena vremenska napoved za Ljubno.
  Več o ...
   
 • Skakalni ekipi pred odhodom v Azijo in tekmama na Ljubnem

  06.02.2017

  Najprej je besedo dobil predstavnik podjetja Mercator, ki je sponzor Smučarske zveze Slovenije in s katerim je slednja tudi v letošnjem letu pripravila posebno akcijo za skakalne klube in društva, ki bodo prejeli lepo nagrado.
  Več o ...
   
 • Vabilo na novinarsko konferenco

  03.02.2017

  Uradno vabilo na novinarsko konferenco, ki bo v ponedeljek 6.2.2017.
  Več o ...
   
 • MSP: Ema Klinec podprvakinja, Nika Križnar bronasta!

  01.02.2017

  V ameriški zvezni državi Utah, kjer so pred 15 leti potekale olimpijske igre, na katerih so slovenski skakalci osvojili bronasto odličje na ekipni tekmi, sta danes na srednji skakalnici za nov velik uspeh naših skokov poskrbeli Ema Klinec in Nika Križnar.
  Več o ...
   
 • V tem tednu za medalje na mladinskem svetovnem prvenstvu

  31.01.2017

  Po dolgem času in olimpijskih igrah leta 2002 bo ameriška zvezna država Utah v Park Cityju gostila večje mednarodno tekmovanje in sicer mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. Prvi slovenski aduti so znova smučarji skakalci in skakalke.
  Več o ...
   
 • Na drugi tekmi dve naši med petnajsterico, Takanašijeva le dočakala jubilejno zmago

  29.01.2017

  V romunskem Rasnovu so se smučarke skakalke pomerile še za druge točke svetovega pokala v tej sezoni. Na štartu so bile tudi tokrat štiri Slovenke, točke pa so znova osvojile tri.
  Več o ...
   
 • SBERBANK INTERVJU - Ema Klinec

  26.01.2017

  Tokrat smo se v Sberbank intervjuju pogovarjali z dobitnico štirih odličji na tekmah svetovnega pokala in letos našo najuspešnejšo smučarsko skakalko Emo Klinec, ki kljub šele 19. letom razmišlja zelo odraslo, obožuje rolanje, igranje nogometa in vožnjo z downhill kolesom, letos pa bo prvič nastopila na domači tekmi v Ljubnem. Uživajte v branju!
  Več o ...
   
 • V Žireh dvakrat dvojna zmaga slovenskih skakalk

  22.01.2017

  Žiri so včeraj in danes gostile tekmi alpskega pokala v smučarskih skokih za dekleta. Če pri fantih prevladujejo naši mladi upi, ni nič drugače pri dekletih. Katra Komar in Jerneja Brecl sta v Žireh poskrbeli za odlično popotnico na mladinsko svetovno prvenstvo v ZDA.
  Več o ...
   
 • Dvojna japonska zmaga za konec, dve naši med deset, vse med 21

  21.01.2017

  Smučarke skakalke so s četrto tekmo na Japonskem, drugo v Zau, zaključile s preizkušnjami svetovnega pokala na daljnem vzhodu. Naša šesterica je bila znova odlična, najvišje pa še enkrat več Ema Klinec na šestem mestu.
  Več o ...
   
 • Dvojna japonska zmaga za konec, dve naši med deset, vse med 21

  21.01.2017

  Smučarke skakalke so s četrto tekmo na Japonskem, drugo v Zau, zaključile s preizkušnjami svetovnega pokala na daljnem vzhodu. Naša šesterica je bila znova odlična, najvišje pa še enkrat več Ema Klinec na šestem mestu.
  Več o ...
   
 • Ema Klinec v Oberstdorfu poletela na drugo stopničko

  08.01.2017

  V pravi zimski pravljici pod žarometi na veliki skakalnici v Oberstdorfu so smučarke skakalke danes opravile še z drugo tekmo svetovnega pokala pod Senčno goro. Četrtih stopničk v karieri se veseli Ema Klinec, ki jo je premagala le Sara Takanaši.
  Več o ...
   
 • Sberbank intervju - Stane Baloh : ''Prvi bom, ki bom dekletom omogočil skok na velikank''

  27.12.2016

  V tokratnem Sberbank intervjuju smo se o vtisih o letošnji sezoni, o razlikah v skakanju med dekleti in fanti, pa o samih pripravah na letošnjo sezono in celo o fenomenu Domna Prevca, pogovarjali s Stanom Balohom, trenerjem ženske A reprezentance.
  Več o ...
   
 • Nova državna prvaka sta Jernej Damjan in Maja Vtič

  22.12.2016

  V soju žarometov je v Planici na Bloudkovi velikanki potekalo člansko državno prvenstvo v smučarskih skokih. Pod Poncami smo pozdravili nova prvaka, Jerneja Damjana in Majo Vtič.
  Več o ...
   
 • Slovenke dominirale na alpskem pokalu v Nemčiji

  18.12.2016

  Smučarke skakalke so v nemškem Rastbuechlu opravile s prvima tekmama alpskega pokala v tej zimi. Slovenke so blestele z dvema zmagama.
  Več o ...
   
 • Katja Požun znova obstala v kvalifikacijah

  11.12.2016

  Tudi na drugi tekmi svetovnega pokala smučark skakalk v Nižnem Tagilu bomo imeli pet predstavnic, saj je v kvalifikacijah znova izpadla Katja Požun.
  Več o ...
   
 • Takanašijeva nazaj na vrhu, Klinčeva znova med deseterico

  11.12.2016

  Četrto tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih v Nižnem Tagilu je znova dobil Japonka Sara Takanaši, najboljša naša je bila Ema Klinec na sedmem mestu.
  Več o ...
   
 • Ema Klinec na šestem mestu, poraz Takanašijeve

  10.12.2016

  Tretjo tekmo smučark skakalk za svetovni pokal v tej sezoni je v vetrovnem Nižnem Tagilu v Rusiji dobila Norvežanka Maren Lundby. Najboljša naša tokrat Ema Klinec na šestem mestu.
  Več o ...
   
 • Vtičeva še enkrat peta, točke še štirim skakalkam

  03.12.2016

  Tudi drugo tekmo smučark skakalk v norveškem Lillehammerju je prepričljivo dobila Sara Takanaši, naša najboljša pa je bila na petem mestu, tako kot včeraj, Maja Vtič. Med deset znova Ema Klinec, točke še Špeli Rogelj, Niki Križnar in Urši Bogataj.
  Več o ...
   
 • Na drugi tekmi brez Katje Požun

  02.12.2016

  Najboljša Slovenka med štirimi kvalifikantkami je bila najmlajša, Nika Križnar, ki je z 88 metri in 106,5 točkami osvojila 11. mesto. Najbliže ji je bila Špela Rogelj s 86 metri in 103,8 točkami na 16. mestu, na tekmo se je tokrat prebila tudi Urša Bogataj z 82.5 metri in 96,0 točkami na 29. mestu. Žal je bila prekratka Katja Požun z 78 metri in 86,3 točkami na 41. mestu med kar 54 kvalifikantkami. Najboljša v kvalifikacijah je bil z 90.5 metri Francozinja Lucile Morat, ki je zbrala 116,9 točk.
  Več o ...
   
 • Takanašijevi 45. zmaga, tri Slovenke med petnajst

  02.12.2016

  Na prvi tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta v norveškem Lillehammerju je Maja Vtič osvojila 5., Ema Klinec 10. in Špela Rogelj 15. mesto. Zmagala je Sara Takanaši iz Japonske.
  Več o ...
   
 • Ema in Bor mladinska olimpijska prvaka

  17.02.2016

  Slovenije je po zaslugi Eme Klinec in Bora Pavlovčiča bogatejša za dve zlati mladinski olimpijski medalji v norveškem Lillehammerju. Ema je bila boljša od Rusinje Sofie Tikhonove in Italijanke Lare Malsiner, Bor pa od Norvežana Mariusa Lindvika in Nemca Jonathana Siegla.
  Več o ...
   
 • Maja Vtič tokrat druga na Ljubnem

  14.02.2016

  Na Ljubnem ob Savinji je nedeljska tekma svetovnega pokala minila v znamenju Avstrijke Daniele Iraschko-Stolz, ki se je razveselila zmage. Danes je skakalke pričakalo močno deževje, ki je dodobro namočilo tudi gledalce, ki so se v lepem številu zbrali ob prenovljeni skakalnici. Do drugega mesta je prišla Maja Vtič, tretja pa je bila Avstrijka Chiara Hoelzl.
  Več o ...
   
 • Maja Vtič velika zmagovalka Ljubnega, Špela Rogelj tretja

  13.02.2016

  Na prenovljeni skakalnici na Ljubnem ob Savinji so se skakalke pomerile na novi tekmi svetovnega pokala. Preko kvalifikacij se je na tekmo uspelo uvrstiti vsej šesterico Slovenk. Pred številnimi gledalci je do zmage prišla Maja Vtič, ki je ob premierni zmagi zmagi potočila tudi nekaj solzic sreče. Druga je bila Japonka Sara Takanashi, tretja pa Špela Rogelj. Naši tekmovalki sta tako poskrbeli za najboljše vabilo za jutrišnjo tekmo.
  Več o ...
   
 • Skakalke pripravljene na Ljubno

  10.02.2016

  Ženska reprezentanca v smučarskih skokih je v Kristalni palači v BTC-ju spregovorila o pričakovanjih pred tekmama svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji. Dekleta imajo za seboj odlično sezono z vrsto izjemnih rezultatov, tako da bodo na domači preizkušnji zagotovo deležna velike podpore, ne nazadnje tudi s strani organizatorja, ki v teh dneh in ob teh vremenskih pogojih zavzeto dela za to, da bo dogodek znova nepozaben.
  Več o ...
   
 • Sporočilo za medije

  04.02.2016

  Ljubno se ponaša z najbolj pričakovano novostjo letošnje sezone svetovnega pokala ženskih smučarskih skokov Že 5. FIS tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem, 13. in 14. februarja 2016, se bo odvila na povsem novi skakalnici
  Več o ...
   
 • Ema Klinec in Maja Vtič znova med deseterico

  31.01.2016

  Napovedi vremenoslovcev so se za nemški Oberstdorf uresničile, saj je skakalke na tekmi svetovnega pokala pričakalo močno deževje. Program tekmovanja sicer ni bil ogrožen, a je na trenutke pihal premočan veter, zaradi česar se je vse skupaj nekoliko zavleklo. Sprva so se skakalke pomerile v kvalifikacijah, kjer je vsa slovenska ekipa uspešno napredovala na glavno tekmovanja, iz tam pa prav tako vse v finalno serijo.
  Več o ...
   
 • Ema Klinec vnovič na stopničkah

  30.01.2016

  Za uspešnega dne naših zimskih športnikov so poskrbele še skakalke, ki so se zbrale na tekmi svetovnega pokala v nemškem Oberstdorfu. Na prizorišču prve tekme novoletne turneje se je nove zmage po pričakovanjih razveselila Japonka Sara Takanashi (104,0 m; 107,0 m), druga je bila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz (96,5; 100,5), tretja pa Ema Klinec (96,5; 100,5), ki je tako s šestimi stopničkami naših športnikov v današnjem dnu nadaljevala super dan.
  Več o ...
   
 • Prišli, skočili, zmagali - Slovenija najboljša v Sapporu

  30.01.2016

  Moški del karavane svetovnega pokala v smučarskih skokih se je preselil na daljni vzhod, v japonski Sapporo, kjer je bila danes na sporedu prva izmed dveh tekem na 134-metrski skakalnici Okurayama.
  Več o ...
   
 • Zgodovinsko - v Zau Vtičeva druga, Klinčeva tretja

  23.01.2016

  Čeprav je bila vremenska napoved za zadnjo tekmo deklet v japonskem Zau slaba, na koncu temu ni bilo tako. Brez težav so ogranizatorji izpeljali že kvalifikacije, ki jih je znova dobila naša Ema Klinec, Urša Bogataj je bila tretja, Špela Rogelj četrta in Katja Požun trinajsta. Obeti za tekmo so bili torej odlični.
  Več o ...
   
 • Maja Vtič v vetrovnem Zau na 3. mestu

  22.01.2016

  Svetovni pokal smučark skakalk se je na daljnem vzhodu na tretji tekmi japonske turneje prvič resneje srečal z vremenskimi težavami. Na prenovljeni skakalnici v Zau, ki je povečana na velikost 106 metrov in je osvetljena, je bila pred tretjo tekmo japonske turneje poizkusna serija zaradi sneženja in vetra po treh tekmovalkah odpovedana.
  Več o ...
   
 • Ema Klinec z drugim mestom do uspeha kariere

  16.01.2016

  Svetovni pokal v smučarskih skokih za dekleta se je preselil na daljni vzhod na Japonsko, kjer so se skakalke pomerile na tekmi v Sapporu. Tokrat so naše tekmovalke potovale brez težav, na prizorišče pa so dobile tudi vso opremo. V prvi seriji je odlično nastopila Ema Klinec (93,0 m), ki se v letošnji sezoni vrača po poškodbi. Članica SSK Alpina Žiri je namreč zasedala drugo mesto, pred njo je bila le domačinka Sara Takanashi (97,0). Razlika med japonsko in slovensko tekmovalko je bila 14 točk. ″Po prvem polčasu″ je tretje mesto držala Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz (93,0).
  Več o ...
   
 • Peter Prevc svetovni prvak v poletih!

  16.01.2016

  Vremenska napoved izpred nekaj dni za avstrijsko-štajersko na srečo ni obveljala in vreme je danes dopuščalo izvedbo drugega dne svetovnega prvenstva v poletih. Po prvem dnevu je bil Peter Prevc 2., Robert Kranjec 8., Anže Lanišek 9. in Jurij Tepeš 10. Vodil je Norvežan Kenneth Gangnes.
  Več o ...
   
 • Peter Prevc je zmagovalec novoletne turneje

  08.01.2016

  Tekmovanje 64. novoletne turneje se je sklenilo z zmago Petra Prevca. Naš skakalec je v avstrijskem Bischofshofnu ponovil uspeh Primoža Peterke izpred 19-ih let in s tremi zmagami in enim tretjim mestom prišel do ene najprestižnejših lovorik v temu športu – zlatega orla.
  Več o ...
   
 • Dvojna Japonska zmaga, Maja Vtič 4.

  13.12.2015

  Skakalke so se v ruskem Nizhy Tagilu pomerile še na drugi tekmi svetovnega pokala. S konkurenco je tokrat najbolje opravila Japonka Sara Takanashi (98,0; 99,0), ki je bila v obeh serijah daleč pred konkurenco. Drugo uvrščena njena rojakinja Yuki Ito (92,0; 91,5) je zaostala za kar 24 točk! Najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je zapolnila Avstrijka Chiara Hoelzl (90,0; 95,0).
  Več o ...
   
 • Maja Vtič v Lillehammerju le za Japonko

  04.12.2015

  Maja Vtič je novo sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih začela nadvse uspešno. Na tekmi v norveškem Lillehammerju je namreč po prvi seriji z najdaljšim skokom serije 101,5 m zasedala drugo mesto, pred njo je bila le Japonka Sara Takanashi (95,5 m).
  Več o ...
   
 • Vabilo na novinarsko konferenco

  30.11.2015

  Pred vrati je nova sezona FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, ki se bo začela v norveškem Lillehammerju.
  Več o ...
   
 • Špela Rogelj četrta, med deseterico še Maja Vtič

  15.02.2015

  Najboljše smučarke skakalke sveta so se na Ljubnem ob Savinji pomerile še na eni preizkušnji svetovnega pokala.
  Več o ...
   
 • Tri Slovenke med deseterico na Ljubnem

  14.02.2015

  Prvi dan spektakla na Ljubnem je uspel.
  Več o ...
   
 • Pred Ljubnim predstavitev skakalk v BTCju

  11.02.2015

  Predstavitev smučarskih skakalk na novinarski konferenci pred tekmo na Ljubnem.
  Več o ...
   
 • Rogljeva in Vtičeva med šesterico

  07.02.2015

  39 skakalk se je zbralo na tekmi svetovnega pokala v romunskem Rasnovu.
  Več o ...
   
 • Špela Rogelj na stopničkah v Hinzenbachu

  01.02.2015

  Špela Rogelj je na tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v avstrijskem Hinzenbachu stopila na zmagovalni oder.
  Več o ...
   
 • Premagala strah in stres

  27.01.2015

  Čeprav ima smučarska skakalka Špela Rogelj pri 20 letih pred seboj še vso kariero in ogromno izzivov, ji je začetek te zime že prinesel nekaj nepozabnih izkušenj.
  Več o ...
   
 • Srčnost krajanov za pogumna dekleta

  27.01.2015

  Ljubno ob Savinji - Ljubno, ljubezen, valentinovo. Na dan zaljubljencev, 14. februarja, bodo letos smučarske skakalke poletele nad navijače v Zgornji Savinjski dolini.
  Več o ...
   
 • Novinarska konferenca

  26.01.2015

  Pred domačo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske bodo svoje cilje razkrile članice A reprezentance na čelu s Špelo Rogelj.
  Več o ...
   
 • Špela Rogelj znova na stopničkah

  18.01.2015

  Smučarske skakalke so vendarle dočakale nastop na tekmi svetovnega pokala v Zau. Sprva je Mednarodna smučarska zveza (FIS) ob 0:30 po slovenskem času poskusila izpeljati sobotno odpadlo preizkušnjo, a so bile vremenske razmere neugodne.
  Več o ...
   
 • Špela Rogelj 3. v Sapporu

  13.01.2015

  Po enomesečnem premoru svetovnega pokala v ženskih skokih je v vremensko nepredvidljivem japonskem Sapporu Špela Rogelj ponovno stala na zmagovalnem odru, tokrat je osvojila 3. mesto.
  Več o ...
   
 • Voščilo

  03.01.2015

  Srečno in srčno 2015! Ljubno je v zraku! Za Valentinovo!
  Več o ...
   
 • Ime tedna na Valu 202 je Špela Rogelj

  08.12.2014

  Ime tedna je po izboru poslušalcev Vala 202 je postala Špela Rogelj, smučarska skakalka, ki je presenetila na uvodni tekmi svetovnega pokala v norveškem Lillehammerju, premagala vso konkurenco in tako dosegla prvo zmago za slovensko žensko skakanje v svetovnem pokalu.
  Več o ...
   
 • Špela Rogelj: "Ne dojemam še, da sem zmagala!"

  08.12.2014

  "Moram reči, da še ne dojemam povsem, da sem zmagala. Občutki so sicer enkratni, vendar še ne morem verjeti, da se je to zgodilo. Po prvi sem si dejala: že nekajkrat blizu stopničk, pa nikoli na njih. Dejala sem si, da naj bom mirna in naredim pravi skok. To mi je uspelo in prineslo vrhunski izid. Pred finalom sem se počutila dobro, bilo je nekaj nervoze, posebne živčnosti pa ne," je po zgodovinski tekmi in zmagi povedala Špela Rogelj.
  Več o ...
   
 • Špela Rogelj slavila v Lillehammerju

  05.12.2014

  Špela Rogelj se je razveselila zmage v Lillehammerju [foto: GEPA]
  Več o ...
   
 • Skakalke optimistično v novo sezono

  02.12.2014

  Skakalke bodo s tekmami za svetovni pokal pričela v petek s tekmo v norveškem Lillehammerju, kjer bodo Slovenijo zastopale Eva Logar, Maja Vtič, Katja Požun, Špela Rogelj in Urša Bogataj. V domovini bosta počakali poškodovani Ema Klinec in Anja Tepeš. Slednja povratek načrtuje za februarske domače tekme na Ljubnem, Ema pa bo prve skoke na snegu opravila kmalu.

  Pričakovanja in cilje pred sezono so dekleta skupaj s strokovnim vodstvom strnila na novinarski konferenci v prostorih podjetja BTC.

  Več o ...
   
 • Skakalci pričenjajo novo zimsko sezono

  18.11.2014

  V razstavnih prostorih Gorenja na Brnčičevi v Ljubljani je 18.11. potekala novinarska konferenca skakalcev, skakalk in nordijskih kombinatorcev pred pričetkom nove sezone. Naše odlične športnike in športnice sta pozdravila tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar in direktor dr. Jurij Žurej. Ob predstavitvi sta predsednik zveze Smrekar in predstavnik uprave Gorenja Drago Bahun podpisala tudi sponzorsko pogodbo med Gorenjem in SZS.
  Več o ...
   
 • Zahvala podpornikom svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske

  31.01.2014

  Zahvala vsem prostovoljcem, sponzorjem, prijateljem smučarskih skokov.
  Več o ...
   
 • Ljubno 2014 na krilih navijačev

  31.01.2014

  Kljub temu, da je bil svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske letos zaradi pomanjkanja snega prestavljen v Planico, smo ponovno uspeli ustvariti dogodek, ki bo še dolgo odmeval v slovenski in svetovni športni javnosti. Pri organizaciji smo dokazali, da so ženski skoki šport, v katerega smo pripravljeni vložiti vso naše znanje in energijo.
  Več o ...
   
 • Znani dobitniki glavnih nagrad nagradne igre Dajte nam krila!

  28.01.2014

  Med vsemi, ki so sodelovali v nagradni igri Dajte nam krila in skočili preko 100 m, smo izžrebali 3 srečneže, ki jim bomo podelili glavne nagrade in sicer bone nakupovalnega središča BTC City.
  Več o ...
   
 • Znani prvi nagrajenci nagradne igre Dajte nam krila!

  23.01.2014

  Med vsemi, ki ste sodelovali in delali hrup v nagradni igri Dajte nam krila, smo izžrebali 5 srečnežev, ki boste dobili po 2 vstopnici za ogled tekme v Planici.
  Več o ...
   
 • POSEBNO OBVESTILO - VSTOPNICA+PREVOZ

  19.01.2014

  Zaradi prestavitve tekme svetovnega pokala iz Ljubnega v Planico vam omogočamo, da si na naštetih mestih zagotovite prijavo za prevoz v Planico skupaj z vstopnico za ceno 10 €!
  Več o ...
   
 • NUJNO SPOROČILO

  16.01.2014

  ZARADI POMANJKANJA SNEGA JE TEKMA Z LJUBNEGA PRESTAVLJENA V PLANICO!
  Več o ...
   
 • Skakalke pripravljene na novo sezono

  04.12.2013

  Pred vrati je nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta, ki se bo pričela s petkovo mešano ekipno tekmo v norveškem Lillehammerju.
  Več o ...
   
 • Dajte nam krila!

  02.12.2013

  Smučarski skoki za ženske postajajo v Sloveniji vedno bolj popularni, ne brez razloga. Med svetovno smetano nas je kar nekaj, ki se lahko kosamo z najboljšimi.
  Več o ...
   
 • Ponosno skačemo naprej

  25.11.2013

  Ljubno je kot prvi organizator celinskega pokala za ženske naredilo izjemno velik korak pri prepoznavnosti tega športa tudi v mednarodnem merilu. K temu je gotovo pripomogla medijska podpora številnih medijev.
  Več o ...
   
 • BTC prejel Evropsko nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks

  19.04.2013

  Na razglasitvi zmagovalcev prve Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji, ki je potekala v četrtek, 18. aprila, in ki jo pri nas pripravljata Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut, je družba BTC prejela Evropsko nagrado v kategoriji velikih podjetij. BTC je nagrado prejel za projekt »BTC City in smučarski skoki za ženske«.
  Več o ...
   
 • Poročilo

  03.04.2013

  16. in 17. februarja je na Ljubnem ob Savinji potekal drugi FIS Svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske, katerega se je udeležilo 45 tekmovalk iz 13 držav. Družba BTC je bila generalni pokrovitelj dogodka, hkrati pa je bila aktivno udeležena v samo organizacijo, pridobivanje pokroviteljev, komunikacijsko akcijo ter izvedbo dogodka.
  Več o ...
   
 • Slovenke na Ljubnem tik pod zmagovalnimi stopničkami

  17.02.2013

  Na Ljubnem ob Savinji so se ta konec tedna na tekmah Svetovnega pokala v smučarskih skokih pomerile najboljše smučarke skakalke. Med njimi je bila tudi osmerica Slovenk, ki je dosegla pomemben ekipni uspeh in na obeh tekmah zasedla mesta tik pod stopničkami.
  Več o ...
   
 • Eva Logar četrta v Sapporu

  02.02.2013

  Na Japonskem Eva Logar dosegla rezuletat kariere.
  Več o ...
   
 • Skakalke gladko do mladinskega zlata

  26.01.2013

  Slovenske skakalke Urša Bogataj, Ema Klinec, Špela Rogelj in Katja Požun so na mladinskem svetovnem prvenstvu v češkem Liberecu osvojile zlato medaljo na ekipni preizkušnji.
  Več o ...
   
 • Neisha s skakalci premierno predstavila pesem Krila

  24.12.2012

  Na Ljubnem v Ljubljani, v ljubljanskem BTC Cityju, je v petek, 21. decembra, zavladala prava skakalna evforija. Pod Kristalno skakalnico se je namreč predstavila naša snežna kraljica – Planica. Kot posebna gostja dogodka »Planica v Ljubljani« je nastopila Neisha in predstavila čisto svež videospot, ki ga je posnela z našimi skakalci in skakalkami. Vloge so se tokrat zamenjale in pognale po žilah adrenalin tako pevki kot skakalcem – njihov ubran nastop pa je dokazal, da jim srce bije za isto stvar.
  Več o ...
   
 • Otvoritev decembrskega promocijskega presežka Ljubno v Ljubljani

  03.12.2012

  V soboto, 1. decembra 2012 je pred Kristalno palačo v BTC City potekala otvoritev enomesečnega promocijskega dogodka Ljubno v Ljubljani.
  Več o ...
   
 • BTC prejemnik treh nagrad na 21. Slovenskem oglaševalskem festivalu

  29.11.2012

  Na 21. Slovenskem oglaševalskem festivalu, ki je med 28. in 30. marcem potekal v Portorožu in ki predstavlja najpomembnejši letni dogodek slovenske oglaševalske stroke, je BTC prejel kar tri priznanja.
  Več o ...
   
 • Slovenske skakalke dosegle dober rezultat

  27.11.2012

  Slovenske skakalke so na mešani ekipni tekmi v norveškem Lillehammerju dobro začele novo skakalno sezono.
  Več o ...
   
 • Prižig lučk s koncertom skupine Tabu bo naznanil veseli december v BTC-ju

  27.11.2012

  Prvo soboto v decembru se bo ob Kristalni palači začela svečana otvoritev sklopa prireditev "Ljubno v Ljubljani".
  Več o ...
   
 • Skakalke pred drugo sezono svetovnega pokala

  19.11.2012

  Nakupovalna galerija v Kristalni palači v ljubljanskem BTC-ju je gostila novinarsko konferenco slovenskih skakalk pred prvimi tekmami svetovnega pokala, ki bodo prihodnji konec tedna v norveškem Lillehammerju. Glavni trener Matjaž Triplat se je odločil, da bo v Skandinavijo odpotovala šesterica deklet: Urša Bogataj, Maja Vtič, Špela Rogelj, Katja Požun, Anja Tepeš in povratnica po poškodbi Eva Logar. Kateri predstavnici nežnejšega spola bosta nastopili na mešani ekipni tekmi, bo vodstvo reprezentance sporočilo naknadno.
  Več o ...
   
 • Dragi pokrovitelji, prostovoljci, občani in vsi zaslužni,

  20.03.2012

  za nami je zgodovinska prva tekma za svetovni pokla smučarskih skakalk, ki se je zgodila na našem domačem Ljubnem ob Savinji.
  Več o ...
   
 • Glavni nagradi za najdaljši in najlepši virtualni skok

  12.02.2012

  Glavni nagrajenki nagradnega tekmovanja Vražje Slovenke skačejo dlje sta bili razglašena 12. 2. 2012, na tekmi FIS Svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem ob Savinji.
  Več o ...
   
 • Hendricksonovi še šesta zmaga sezone, Požunova deveta

  12.02.2012

  Ljubno ob Savinji, 12. februarja (STA) - Američanka Sarah Hendrickson (259,6 točke), ki ji je v finalu vnovič uspel rekordno dolg skok na ljubenski lepotici - 95 metrov - je osvojila tudi drugo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih na Ljubnem. V finalu najboljše trideseterice so nastopile tudi tri Slovenke; najboljša med njimi je bila Katja Požun (208,9) na devetem mestu.
  Več o ...
   
 • Hendricksonova zmagovalka prve tekme na Ljubnem, Požunova sedma

  11.02.2012

  Ljubno ob Savinji, 11. februarja (STA) - Najboljša smučarska skakalka to zimo Sarah Hendrickson (246,5 točke) je zmagovalka prve od dveh tekem svetovnega pokala, ki ju ta konec tedna gosti Ljubno ob Savinji.
  Več o ...
   
 • Na Ljubnem vse nared za ženski skakalni spektakel

  10.02.2012

  Ljubljana, 9. februarja (STA) - Slovensko žensko reprezentanco v smučarskih skokih konec tedna čakata dve tekmi za svetovni pokal pred domačimi navijači na Ljubnem ob Savinji. Prireditelji zagotavljajo, da je za spektakel vse nared, reprezentantke na čelu z najboljšima to zimo Katjo Požun in Majo Vtič, katerih forma je v vzponu, pa že nestrpno pričakujejo nastope.
  Več o ...
   
 • Državna naslova Prevcu in Požunovi

  09.02.2012

  Kranj, 8. februarja (STA) - Slovenski smučarski skakalci so na slovenski kulturni praznik v Kranju izpeljali državno prvenstvo. Pri članicah je zmagala Katja Požun iz Zagorja pred Majo Vtič iz Zabrdja ter Uršo Bogataj, članico kluba Costella Ilirija. Med člani so prva tri mesta pobrali člani SK Triglav, slavil je Peter Prevc pred Nejcem Dežmanom in Dejanom Judežem.
  Več o ...
   
 • Iraschkovi še druga zmaga v Hinzenbachu, Požunova šesta

  06.02.2012

  Dunaj, 5. februarja (STA) - Avstrijka Daniela Iraschko (238,4 točke) je zmagovalka tudi druge tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v domačem Hinzenbachu. Še eno drugo mesto je vpisala najboljša skakalka to zimo Američanka Sarah Hendrickson (233,3). Najboljša v slovenski vrsti je bila vnovič Katja Požun (222,3), ki je tokrat zasedla šesto mesto.
  Več o ...
   
 • Iraschkova zmagovalka Hinzenbacha, Požunova tretja

  06.02.2012

  Innsbruck, 4. februarja (STA) - Avstrijka Daniela Iraschko (123,3 točke) je zmagovalka svetovnega pokala v smučarskih skokih v domačem Hinzenbachu. Na tekmi, kjer so prireditelji tri tekmovalke pred koncem odpovedali finalno serijo, je drugo mesto zasedla najboljša to zimo Američanka Sarah Hendrickson (122,6), tretja pa je bila najboljša Slovenka Katja Požun (114,4).
  Več o ...
   
 • Pred skakalci pester vikend

  03.02.2012

  Ljubljana, 1. februarja (STA) – Skakalke bodo ta vikend nastopile na novih tekmah svetovnega pokala. V avstrijski Hinzenbach bo Matjaž Triplat odpeljal Uršo Bogataj, Katjo Požun, Špelo Rogelj, Anjo Tepeš, Majo Vtič in prvič letos tudi Manjo Pograjc.
  Več o ...
   
 • Nagrade za najboljše skakalke drugega tedna

  30.01.2012

  Med vražjimi Slovenkami, ki so se v virtualnih skokih preizkusile drugi tekmovalni teden, 20. in 21. 1. 2012, smo nagradili pet tekmovalk, ki so Facebook uporabnike navdušile s svojim izjemnim stilom.
  Več o ...
   
 • Prve tedenske nagrade za virtualne skakalke

  23.01.2012

  Med vražjimi Slovenkami, ki so se v virtualnih skokih preizkusile prvi tekmovalni teden, 13. in 14. 1. 2012, že imamo nagrajenke, prejemnice tedenskih nagrad. Za njihove video posnetke je na Facebooku do 22. 1. do 24. 00 ure potekalo glasovanje, prvih pet po številu prejetih "Likeov" pa si je prislužilo nagrade.
  Več o ...
   
 • Klinčeva na stopničkah v Zakopanah, Iraschkovi zmaga

  22.01.2012

  Zakopane, 21. januarja (STA) - Slovenske smučarke skakalke so na današnji tekmi celinskega pokala v poljskih Zakopanah dosegle nov ekipni uspeh. Ema Klinec je ponovila tretje mesto s petkove tekme; tokrat je zmagala Avstrijka Daniela Iraschko, druga je bila Američanka Sarah Hendrickson. Slovenski uspeh je s petim mestom dopolnila Maja Vtič.
  Več o ...
   
 • Nova zmaga Hendricksonovi, Požunova peta

  14.01.2012

  Predazzo, 14. januarja (STA) - Američanka Sarah Hendrickson (277,2 točke), najboljša skakalka to zimo, je zmagovalka četrte tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki je bila v italijanskem Val di Fiemmeju. V finalu so nastopile tudi vse tri Slovenke; najboljša je bila Katja Požun (239,7) na petem mestu, Maja Vtič (237,1) je bila sedma, Špela Rogelj (192,8) pa 25.
  Več o ...
   
 • Do bogatih nagrad z virtualnim skokom

  13.01.2012

  V nagradni igri "Vražje Slovenke skačejo dlje" se lahko dekleta preizkusijo v virtualnih skokih in si priskačejo privlačne nagrade.
  Več o ...
   
 • Skakalke pripravljene na nadaljevanje sezone in na Ljubno

  11.01.2012

  Ljubljana, 11. januarja (STA) - Slovenska ženska reprezentanca v smučarskih skokih je po uvodnih treh tekmah svetovnega pokala na četrtem mestu v pokalu narodov. Pred izbrankami Matjaža Triplata pa so že novi izzivi, že ta konec tedna bodo odpotovale na tekmo svetovnega pokala v Italijo, čez mesec dni pa jih v Ljubnem čaka najpomembnejša domača preizkušnja te sezone.
  Več o ...
   
 • Hendricksonova zmagala v Hinterzartnu, Požunova šesta

  08.01.2012

  Hinterzarten, 8. januarja (STA) - Smučarke skakalke so se v Hinterzartnu še drugič v dveh dneh pomerile na tekmi svetovnega pokala. Zmage se je veselila Američanka Sarah Hendrickson (273,2 točke), na drugo mesto je skočila Japonka Sara Takanaši (242,2), tretja pa je bila še ena Američanka Jessica Jerome (240,1). Najboljša Slovenka je bila Katja Požun (226,2) na šestem mestu. Maja Vtič (219,7 točke) je bila na koncu deseta, Urša Bogataj (205,9 točke) 19., Špela Rogelj (190,5 točke) pa je končala na 24. mestu. Finalno serijo si je iz tribun ogledala Anja Tepeš, ki je zasedla 45. mesto.
  Več o ...
   
 • Vtičeva četrta v Hinterzartnu

  07.01.2012

  Hinterzarten, 7. januarja (STA) - Slovenka Maja Vtič je zasedla četrto mesto na tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih v nemškem Hinterzartnu (109,7 točk, 94,5 m). Štela je le prva serija, saj je bila finalna zaradi slabih vremenskih razmer prekinjena in nato odpovedana. Na drugi ženski tekmi pokala v zgodovini je slavila Švicarka Sabina Windmüller (114,7, 100 m).
  Več o ...
   
 • Dekleta z daljavami vse bliže fantom

  28.12.2011

  Primož Peterka je po končani izjemno uspešni športni karieri postal pomočnik glavnega trenerja slovenske ženske skakalne reprezentance. In kaj pravi o spremembi iz tekmovalca v trenerja?
  Več o ...
   
 • Katja Požun: »Upam, da bom na Ljubnem v najboljši formi!«

  28.12.2011

  Katja Požun je osvojila bronasto medaljo na svetovnem mladinskem prvenstvu 2008 na posamični tekmi. Na tekmah svetovnega pokala je prvič javno nastopila in osvojila sedmo mesto na prvi tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, ki je potekala 3. decembra 2011 v Lillehammerju. Tako sodi v tisti krog slovenskih tekmovalk, ki bodo v prihodnosti zagotovo tvorile steber slovenske reprezentance.
  Več o ...
   
 • Skok v svetovni vrh!

  28.12.2011

  Matjaž Triplat je glavni trener slovenske ženske skakalne reprezentance, ki ima ob premierni sezoni v svetovnem pokalu zelo visoke cilje. Nekatera dekleta so sicer poškodovana in to sezono ne bodo mogla tekmovati, a ekipa zaradi tega nima nič nižjih ciljev.
  Več o ...
   
 • Še četrta zmaga Hendricksonove to sezono, Požunova sedma

  15.12.2011

  Val di Fiemme, 15. januarja (STA) - Američanka Sarah Hendrickson (285,9 točke) je to zimo v svetovnem pokalu smučarskih skokov skorajda nepremagljiva, saj je zmagala na štirih od petih tekem sezone. V italijanskem Val di Fiemmeju je sobotni zmagi dodala še eno. Druga je bila Avstrijka Daniela Iraschko (273,1). Najboljša Slovenka je bila Katja Požun (242,9), ki je zasedla sedmo mesto.
  Več o ...
   
 
Prikaži strani
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.